Det händer till sjöss

Vi lyckades inte komma till Rio på nyårsaftonen. I stället hade killarna en fest på den svenska ambassaden i staden Vitoria vilket är en bit från Rio. De hade tillbringat julen i fiskebyn i skärgården Abrolhos Islands norr om Vitoria.

Den 5 januari de planerar att gå vidare. Det är fortfarande bara två av dem ombord och ny besättning bör bordas den 20 januari i Montevideo.

Vi håller på att avsluta vår vistelse i Uruguay och vi seglar söderut. Den galna takten av kryssningen är vi extremt utmattade. Besättningen arbetar hela dagar ombord. Vi reparerade massa saker som segel, länspump och vi målade fartygssidorna. Vi har fått en ny vindkraftsgenerator. Det som oroar mig är att vi är 10 dagar försenade vilket är på grund av två skador på bogspröt och formaliteter med invandring höll oss lite längre i Brasilien. Slutligen är vi över den tropiska zonen och temperaturerna blir bättre det finns inga fler sådana förlamande heat.

Sanningen att säga är jag lite spänd innan denna del av resan. En engelsman seglar tillsammans med oss på sin egen båt så vi har ett team.

Håll tummarna för oss, kommer det att bli en svår tid för mig och