Till Gibraltar

Kryssningen med den unga besättningar slutade i Gibraltar. Trots de unga sjömännens oerfarenhet och brist på känslomässiga förberedelse för det svåra i denna seglingen med motgångar  och hopplöst väder så var stämningen glad. De lämpliga väderförhållandena för seglingen kom inte förrän Biscayabukten och de var tvungna att vänta på högre temperaturer ända tills vi nådde Lissabon. Seglingen med den unga besättningen kräver mer uppmärksamhet, mer arbete och mer omsorg från oss mer erfarna. Byte av besättningen för ”gamla sjörävar” i Lissabon och låta killarna koppla av och umgås lite.

I Falmouth besöktes vi av polska skolfartyget Dar Mlodziezy med 10 minuters pratande om vår färd som gjorde andra kaptenen lite avundsjuk.

Från Falmouth till Lissabon Antica seglade vi i en grupp av 14 liknande båtar och hon tog vår position. Bland alla fartyg som deltar i Cutty Sark Race vi endast vunnit ett pris. Efter regattan seglade vi till Faro och Olhalo i Portugal sedan till Cadiz i Spanien och Ceuta i Afrika. De närmaste planerna omfattar: Tanger, Ceuta och Malaga.